Livet med Vippen

Sommarbilder och uppdatering

Publicerad 2013-06-26 17:58:00 i Bilder

Min fina lilla häst har utvecklats väldigt mycket på denna korta tid som jag haft honom. Det finns så mycket jag vill göra och introducera honom för, men jag har valt att fokusera på ridningen nu. 
 
Det vi ska öva på nu är:
  • Fortsätta med lång, låg avslappnad form och lösgjord med påskjut bakifrån
  • Galoppfattningar vid uteritt, på rakt och böjt spår (fokus på rätt galopp)
  • Paddockträning - grundridning i främst skritt
  • Träna med bommar
  • Börja smått med bak- och framdelsvändningar, mer halter
  • Ryggningar och tempoväxlingar
  • Ta ner tempot i galoppen (träna arbetsgalopp)
 
 
 Jag rider Vippen 4 dagar i veckan, sen har han 1-2 kompletta vilodagar och sen vissa dagar övar vi lite longeringshoppning/träning från marken och ska komma igång försiktigt med tömkörning.
 
 
I mitten på juli ska han få två välförtjänta veckors vila, men fram tills dess ska vi träna på!
 
 

Löshoppning för första gången!

Publicerad 2013-06-26 17:40:00 i Bilder

Den 1:e juni red vi till paddocken, för lite löshoppning som Vippen aldrig gjort innan. Han tycker färgglada bommar är superläskiga, så till en början fick han lulla omkring och själv kika på lite bommar som jag la ut på marken. Efter ett tag vågade han springa över dem så jag la upp ett litet kryss som han fick hoppa. Ja hans teknik är inte direkt den bästa, men han har ju inte heller gjort det förut. Väldigt roligt i alla fall att han bjöd på hindret självmant, utan infångare eller liknande, för meningen är ju att han ska tycka det är roligt.
 
 
 
 
 

Ridning på volten, 26/5.

Publicerad 2013-06-26 17:35:00 i Bilder

Min fina kille har utvecklats enorm på denna korta tid. Lättare för galoppfattning och mer avslappnad och tillfreds i ridningen. Jag rider med extremt lätta händer och skänklar, för han lyssnar så otroligt fint på min sits. Fortfarande väldigt basic ridning, med mycket (nästan bara) uteritter där vi skrittar fram ca 15 min, lite trav och någon galopp sen avskrittning 15 min. Vi har börjat med lite tempoväxlingar och övergångar, och han börjar orka
trava i något långsammare tempo och fatta galopp ur en normalsnabb trav.  

Jag har också fått mycket bättre balans!

 
 

Framsteg!

Publicerad 2013-06-26 17:19:00 i Vardag

Här kommer en summering om den första månaden som Vippen varit hos mig. Innan stod han på box, åt 7 kg grovfoder och ca 1,5 kg kraftfoder/dygn och reds "vanlig" dressyr. Såhär mycket ändrades han på 2 veckor efter att få gå på lösdrift, fri tillgång på analyserat hösilage och grundridning på lång tygel bettlöst.
 
 
Första dagarna litade inte Vippen alls på mig. Jag kunde inte fånga honom i hagen utan att de andra hästarna han stod med togs ut ifrån hagen. Det löste sig dock ganska snabbt, på ett par veckor med förtroendeövningar och ledövningar (grundträning NH) så kom han när jag ropade och ville bli "fångad" :)
 
 
 
 
En av våra första galopper. Det var ganska vingligt och ostabilt, så det tog lite tid innan jag vande mig vid
hans rörelsemönster (speciellt i barbackapad).
 
Min fina kille 18:e april.
 
 
 
Här har vi bekantat oss lite mer :)
 
Här övar vi ridning i lång, låg form. 
 
 

Om

Min profilbild

Theres Linde

Jag är en 21 årig tjej, och här kommer jag skriva om mig och min fina häst Vip Farthing (Vippen) som är en varmblodsvalack på 7 år.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela